Uw keuken of badkamer renoveren, of een nieuwe plaatsen? Dan moet u allereerst kiezen uit verschillende materialen. Dat is alvast een hele opgave, aangezien er zoveel mogelijkheden zijn.

Met Corian® bent u in ieder geval al op de goede weg naar de ideale keuken of badkamer. Waarom? Dat leggen wij graag hieronder voor u uit. Van duurzaamheid tot onderhoud: kiezen voor Corian® is kiezen voor een kwaliteitsvolle en trendy uitstraling van uw interieur.

Corian® is een sterk materiaal

Corian® is uitermate sterk. Het is een massief, niet-poreus, homogeen plaatmateriaal. Het bestaat voor ongeveer 1/3 uit acrylaat en voor 2/3 uit natuurlijke mineralen.

De hoge hardheid biedt de ideale weerstand tegen krassen en stoten die onvermijdelijk zijn bij dagelijks gebruik. Door de stevigheid van het materiaal kan u met een gerust hart zelfs de kleinsten van het gezin de afwas laten doen, of een bad laten nemen. Bovendien schittert Corian® niet. Geen last van verblindend licht in de keuken of badkamer!

Toch harde vlekken of krassen op het oppervlak? Dan veegt u die eenvoudig weg met een huishoudelijk reinigingsmiddel en een sponsje. Zorgeloos aan het werk in uw keuken of gebruik maken van uw badkamer!

Corian® is een duurzaam materiaal

Bij Augustijns Keukens & Interieur staat duurzaamheid centraal. Corian® staat dan ook bekend om haar milieuvriendelijke pluspunten en is bovendien ook uitermate veilig voor het gebruik in vochtige omgevingen.

Het wordt volgens strikte normen geproduceerd, om zo tot een duurzaam resultaat te komen. Zo wordt in alle fases van het productieproces de productie van afval en het verbruik van energie zo beperkt mogelijk gehouden.

Corian® heeft een naadloze afwerking

Met een badkamer of keuken uit Corian®, kiest u eveneens ook voor een bacterie- en schimmelvrije omgeving.

De naadloze afwerking zorgt namelijk voor één glad en doorlopend oppervlak. Geen restanten van zeep of andere vuiltjes die tussen de naden kunnen kruipen. De kans op schimmels en bacteriën is dan ook vrijwel nihil.

Bovendien oogt het ook heel stijlvol en aantrekkelijk. Uw bad, douche of wasbak lijkt namelijk uit één stuk vervaardigd.

Corian® is niet-poreus

Corian is een niet-poreus materiaal. Het is over de heel dikte massief en kan met onopvallende naden verwerkt worden, waardoor een hygiënisch oppervlak instaat. Corian-oppervlakken geven de groei van bacteriën of schimmels geen kans.