Augustijns Keukens & Interieur viert dit jaar z’n 70-jarige jubileum. Een mijlpaal die niet mogelijk was geweest zonder de toewijding en expertise van zijn medewerkers. In dit artikel zetten we 4 onmisbare rotsen in de branding in de spotlight.

Zij blikken terug op hun lange carrière bij Augustijns en delen hun visie op de toekomst van de keuken- en interieurbranche.

 

Jan V.U.: de drijvende kracht achter orderverwerking en werkvoorbereiding

Met bijna 24 jaar dienst is Jan V.U. een echte Augustijns-veteraan. Hij begon zijn carrière in de productie, waar hij al snel verschillende taken onder de knie kreeg. Toen de nood aan een werkvoorbereider steeg, stapte Jan boordevol enthousiasme in die rol.

Jan is trots op het feit dat hij al die jaren heeft meegewerkt aan de kwaliteit en het vakmanschap waar Augustijns om bekend staat. Hij haalt veel voldoening uit het eindresultaat van de projecten waar hij deel van uitmaakt.

Een van de grootste uitdagingen in Jans carrière is de implementatie van CAD-/CAM-software en de koppeling met de machines. Samen met zijn team zette hij deze complexe taak met succes neer. Het resultaat? Een efficiëntere productie.

Jan kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Augustijns. Hij ziet nog veel potentieel voor efficiëntieverhoging. “Er ligt nog wat werk op de plank,” zegt hij met een glimlach. “Maar ik haal nog steeds voldoening uit mijn job, dus ik zie mezelf dit nog wel een tijdje verder zetten.”

Bart N.: de ervaren werkvoorbereider met oog voor detail

Bart N. is al 31 jaar in dienst bij Augustijns, wat hem de langst dienende werknemer van het bedrijf maakt. Hij begon zijn carrière op 16-jarige leeftijd op leercontract in de montage. Na 20 jaar ervaring in het atelier stapte hij over naar de functie van werkvoorbereider, waar hij zijn kennis en expertise optimaal benut.

Bart vindt het een boeiende job om de dossiers voor het atelier klaar te maken. Hij geniet van de variatie en de uitdaging om telkens weer een perfect resultaat af te leveren.

Een van de meest memorabele projecten waaraan Bart zijn steentje heeft bijgedragen, is de belevingsruimte in de showroom. De complexe vormgeving en nieuwe materialen maakten dit project extra uitdagend. Door nauwe samenwerking met zijn collega’s slaagde Bart erin om dit project succesvol af te ronden.

Bart ziet de keuken- en interieurbranche voortdurend evolueren. Nieuwe materialen, werkwijzen en producten komen voortdurend op de markt. Augustijns springt snel op de kar en investeert in de nieuwste technologieën. “Augustijns is altijd mee met de nieuwste trends,” aldus Bart. “Dat maakt het een boeiende plek om te werken.”

Bart is vastberaden om nog vele jaren deel uit te maken van het Augustijns-team. Hij wil zijn kennis en ervaring blijven delen met zijn collega’s en bijdragen aan de verdere groei van het bedrijf.

Cris D.R.: de gepassioneerde toonzaalverantwoordelijke met een neus voor trends

Cris D.R. is al 20 jaar actief bij Augustijns, waar hij begon als verkoper in de winkel van Wuustwezel. Na 4 jaar stapte hij over naar de toonzaal in Aartselaar, waar hij tot op de dag van vandaag verantwoordelijk is voor de toonzaal.

Cris is enorm trots op het feit dat hij al die jaren deel heeft kunnen uitmaken van Augustijns. Hij is fier op de naam en reputatie van het bedrijf, en zet zich elke dag met hart en ziel in om die hoog te houden.

Een van de grootste hoogtepunten in Cris’ carrière was het realiseren van een totaalproject voor een bekende interieurarchitect. Dit project vergde een nauwe samenwerking met de klant en de verschillende vakmensen, en resulteerde in een prachtig eindresultaat.

Cris ziet de keuken- en interieurbranche voortdurend veranderen. Nieuwe trends komen en gaan, maar Augustijns weet zich steeds weer aan te passen. “Augustijns is een trendsetter,” zegt Cris. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen, kleuren en designs om onze klanten de meest trendy en stijlvolle keukens en interieurs aan te bieden.”

Cris is ervan overtuigd dat Augustijns nog een lange en succesvolle toekomst tegemoet gaat. Hij heeft alle vertrouwen in de visie en het leiderschap van de directie, en is trots om deel uit te maken van dit dynamische team.

Wouter P.: de ervaren meestergast met oog voor kwaliteit

Wouter P. is al 28 jaar in dienst bij Augustijns, waar hij begon als hulp in de productie. Na verschillende taken te hebben uitgevoerd, stapte hij over naar de lakkerij, waar hij uiteindelijk leiding gaf aan een team van lakwerkers. De laatste twee jaar is Wouter hoofdmonteur van de plaatsers, waar hij verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de plaatsingen en de begeleiding van de monteurs.

Wouter vindt het een uitdaging om ervoor te zorgen dat elke keuken perfect wordt geplaatst, volgens de hoge standaarden van Augustijns. Hij geniet van de afwisseling in zijn werk en de voldoening om een tevreden klant achter te laten.

Een van de meest complexe projecten waaraan Wouter heeft gewerkt, is de plaatsing van een keuken in een hoogglans Corian. De uitdaging was om de keuken ter plaatse te polieren totdat deze perfect aansloot bij de lichtinval in de woning van de klant. Dankzij zijn jarenlange ervaring en vakmanschap slaagde Wouter erin om dit project tot een succes te brengen.

Wouter ziet dat de keuken- en interieurbranche zich steeds meer richten op kwaliteit en personalisatie. Klanten willen een unieke keuken of interieur die perfect aansluit bij hun stijl en behoeften. Augustijns speelt hierop in door te investeren in innovatieve materialen en technieken, en door een persoonlijke service te bieden aan haar klanten.

Wouter is vastberaden om nog vele jaren deel uit te maken van het Augustijns-team. Hij wil zijn kennis en expertise blijven delen met zijn collega’s en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Over Augustijns Keukens & Interieur

Augustijns Keukens & Interieur is al 70 jaar een begrip in de Kempen. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en plaatsen van hoogwaardige keukens en interieurs. Ons team van vakkundige medewerkers zet zich elke dag in om onze klanten de beste service en kwaliteit te bieden.

 

Zin in een carrière bij Augustijns?

Deze 4 collega’s zijn slechts een paar voorbeelden van de toegewijde en talentvolle mensen die bij Augustijns Keukens & Interieur werken. We zijn trots op hun jarenlange inzet en bedanken hen voor hun waardevolle bijdrage aan ons familiebedrijf.

Ook deel uitmaken van het Augustijns-team? Bekijk onze vacatures of verstuur je spontane sollicitatie.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields

Jef Augustijns

Augustijns Keukens & Interieur viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: 70 jaar vakmanschap en toewijding aan droomkeukens en -interieurs creëren voor hun klanten. Ter ere van deze feestelijke gelegenheid spraken we met Jef Augustijns, de zoon van de oprichter, over de rijke geschiedenis van het familiebedrijf en de waarden die ze van generatie op generatie doorgeven.

De wortels van Augustijns

De wortels van Augustijns Keukens & Interieur gaan terug tot het jaar 1792, toen de voorouders van Jef zich als ambachtslieden in houtbewerking vestigden. 

In een tijd waarin paarden en koetsen de voornaamste transportmiddelen waren, begon de familie Augustijns houten items te maken voor paardenkoetsen. Wuustwezel, gelegen tussen Antwerpen en Breda, diende als een belangrijke stopplaats tijdens het bewind van Napoleon. En dit vormde het begin van het innovatieve pad van deze familiezaak. 

Jef is de 6de generatie in deze familie met een rijke traditie in houtbewerking. Zijn voorouders startten destijds met ramen, deuren, kruiwagens en paardenkoetsen. Jefs vader Jan introduceerde in zijn schrijnwerkerij later ook keukens. 

Deze evolutie heeft Augustijns gebracht tot de gevestigde waarde in de keukenbranche die ze vandaag de dag zijn, nog steeds synoniem met vakmanschap, kwaliteit en innovatie.

Jefs pad naar Augustijns

Jan Augustijns, de 5de generatie startte in 1954 met een artisanale schrijnwerkerij, die hij later uitbouwde tot een kwalitatieve keukenzaak. Hiermee legde hij de basis voor wat Augustijns vandaag is. 

De focus van Jans schrijnwerkerszaak evolueerde geleidelijk, maar de essentie van houtbewerking bleef. Keukens, zoals we die nu kennen, bestonden toen immers nog niet. Corpussen met stenen tabletten waren de norm, met potten en pannen aan de haak zichtbaar in het interieur. 

Op jonge leeftijd begon Jef te werken in de keukenwinkel van zijn ouders aan de Bredabaan. Op school leerde hij metaalbewerking en specialiseerde hij zich in zijn laatste jaar in loodgieterij. Hij ging echter niet zo graag naar school en moest thuis in de zaak meehelpen.

Daar leerde hij de kneepjes van het vak van zijn vader en moeder.

Hij werkte mee in de schrijnwerkerij, vergezelde zijn papa bij de installatie van keukens en stak de handen uit de mouwen voor allerlei klussen.

Al snel bleek Jef uit te blinken in keukens installeren en projecten coördineren. Hij genoot enorm van het nauwe contact met klanten en zag met plezier hoe hun leefruimtes tot leven kwamen dankzij de door hem gecreëerde keukens. Jans passie voor het vak en zijn oog voor detail droeg hij over aan Jef, die al snel uitgroeide tot een onmisbare schakel in het familiebedrijf.

Van jongs af aan is Jef in de ateliers van het bedrijf groot geworden. Door actief deel te nemen aan verschillende werkzaamheden, van schrijnwerkerij tot keukeninstallatie, heeft hij een grondige kennis en passie voor het vak ontwikkeld. Deze praktische ervaring en liefde voor het vak hebben ervoor gezorgd dat Jef na verloop van jaren de leiding van de zaak overnam en Augustijns Keukens & Interieur voortzette en uitbreidde. In 1981 nam Jef het bedrijf over. Samen met zijn vader Jan heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd tot wat het vandaag is.

Leermomenten en groei

Jefs carrière bij Augustijns was een pad van voortdurende groei en ontwikkeling. Hij leerde hoe belangrijk het is om te luisteren naar de wensen van de klant. Efficiënte communicatie en oog voor detail zijn onmisbaar in de keukenbranche. 

De volgende generatie zette het ambacht voort en de schrijnwerkerij groeide gestaag. Jef nam het bedrijf over van zijn vader Jan. In 2003 verhuisde de showroom van de Bredabaan naar de huidige locatie en begon Augustijns ook te produceren voor derden. Om een nog groter publiek in de regio rond Antwerpen te kunnen bedienen, openden we in 2008 een nieuwe showroom in Aartselaar.

De betrokkenheid van de volgende generatie

Jefs dochter en zoon, Lotte en Seppe, spelen als 7de generatie nu ook een actieve rol in het familiebedrijf. 

In 2011 stapte Lotte in de familiezaak. Met haar achtergrond in interieurarchitectuur, brengt een frisse blik en innovatieve ideeën naar de ontwerpafdeling. Maar eigenlijk is zij, net als Jef, een manusje-van-alles.

Ze startte destijds op de dienst boekhouding, en deed ook het debiteurenbeheer. Hierdoor had ze veel contact met klanten, waardoor ze al snel leerde hoe ze haar mannetje moest staan. Ook het preventie- en het personeelsbeleid nam ze onder haar vleugels. 

Sinds 2019 is ze medezaakvoerder en werkt ze aan het dagelijkse beleid en de marketing van Augustijns. Ze werkt nauw samen met Yves, de CEO van Augustijns. 

Seppe, die handig en gedreven is, helpt in het werkhuis en ondersteunt bij de technische aspecten van het keukenbouwproces. Hij heeft een technische achtergrond in elektriciteit en stapte in oktober 2023 ook mee in de familiezaak. 

De toekomst van Augustijns

Jef is niet alleen trots op de prachtige keukens en het vakmanschap, maar ook op het team. De medewerkers zijn de drijvende kracht achter het succes van Augustijns. Zonder hun toewijding, expertise en passie zouden ze niet zijn waar ze nu zijn.

Jef kijkt met optimisme en enthousiasme naar de toekomst van Augustijns. Hij is ervan overtuigd dat de waarden en het vakmanschap die het bedrijf tot een succes hebben gemaakt, de basis vormen voor verdere groei en ontwikkeling. 

De waarden die Jef hoopt door te geven aan de volgende generatie zijn onder meer:

  • Klantgerichtheid: luisteren naar de wensen van de klant en hen een keuken op maat bezorgen die aan hun behoeften voldoet.
  • Kwaliteit: streven naar het hoogste niveau van vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige materialen.
  • Integriteit: eerlijk en transparant zijn in alle aspecten van het bedrijf.
  • Hard werken: bereid zijn om de extra stap te zetten om het beste resultaat te behalen.
  • Familiewaarden: samenwerking, respect en wederzijdse steun.

Hoogtepunten en mijlpalen

Jef blikt met trots terug op tal van hoogtepunten in zijn carrière bij Augustijns. Een van de meest memorabele projecten was de realisatie van meer dan 180 keukens in een appartementencomplex ‘Cadix’ in Antwerpen. Dit complexe project vereiste een nauwe samenwerking met de aannemer en leveranciers, en resulteerde in een groot succes voor het bedrijf.

Een erfenis van vakmanschap

Augustijns Keukens & Interieur is meer dan alleen een keukenbedrijf. Het is een familieverhaal dat zichzelf al 70 jaar schrijft. Een verhaal van passie voor vakmanschap, toewijding aan de klant en een sterke familiewaarde. Met de volgende generatie aan het roer is Augustijns klaar om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan en nog heel wat prachtige keukens, badkamers en interieurs op maat te creëren.

Jouw project bespreken met Augustijns?

Wil je graag met onze experts sparren over jouw interieurproject? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak: we luisteren graag naar jouw persoonlijke wensen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields

Dit jaar vieren we een bijzondere mijlpaal: we vieren onze 70ste verjaardag. En dat gaan we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Al 70 jaar lang creëren we samen met onze klanten prachtige, unieke keukens, badkamers en interieurs. Van generatie op generatie delen we onze passie voor vakmanschap, kwaliteit en klantgerichtheid.

Een jaar vol activiteiten

Om onze 70ste verjaardag te vieren, organiseren we het hele jaar door tal van feestelijke activiteiten. Kom langs in onze toonzalen om onze nieuwste creaties te ontdekken, geniet van speciale acties, maak kans op unieke prijzen en ga op ontdekking tijdens onze deelname aan de Openbedrijvendag op 6 oktober 2024. Je kan hier alvast ons bedrijfsprofiel van Openbedrijvendag bekijken. Onze toonzaal in Wuustwezel werd ook recent in een nieuw jasje gestoken, laat de kans niet voorbijgaan om alles te ontdekken!

Een blik in de toekomst

We zijn trots op onze rijke geschiedenis, maar kijken ook met veel zin naar de toekomst. We blijven voortdurend innoveren en ons aanpassen aan de veranderende wensen van onze klanten. Zo garanderen we dat jij ook de komende decennia rekent op de kwaliteit en service die je van Augustijns gewend bent.

We nodigen u dan ook van harte uit om samen met ons te vieren! 

Deze feestelijke activiteiten mag je niet missen:

  • Speciale winacties: Het hele jaar door doen we speciale acties voor onze klanten. Wil jij kans maken op één van onze goodies? Houd onze website, Facebook– en Instagrampagina in de gaten voor alle nieuwtjes en activiteiten.
  • Openbedrijvendag: op zondag 6 oktober 2024 opent Augustijns haar deuren voor het grote publiek. Ontdek ons atelier, onze toonzalen en ontmoet onze vakmensen.

Samen toosten op dit feestelijke jubileum? En al wat inspiratie opdoen voor je droominterieur? Kom vrijblijvend langs in onze toonzalen te Aartselaar en Wuustwezel.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields