Augustijns staat al meer dan 70 jaar garant voor vakmanschap. Vakkundig maatwerk in keukens, badkamer en interieur? Elke dag opnieuw creëren we unieke keukens en interieurelementen in ons eigen atelier.

We geven je dan ook graag inzicht in onze geschiedenis en waarden als maatwerkbedrijf.

Een korte blik op de geschiedenis van Augustijns

Het begin: 1792

Augustijns is een naam die al zeven generaties lang synoniem staat voor vakmanschap, kwaliteit en innovatie. De oorsprong van dit Belgische familiebedrijf gaat terug tot het jaar 1792. In een tijd waarin paarden en koetsen de transportmiddelen waren, begonnen de voorouders van de familie Augustijns als ambachtslieden in houtbewerking voor paardenkoetsen. Wuustwezel fungeerde als een cruciale stopplaats tussen Antwerpen en Breda tijdens het bewind van Napoleon. Niet voor niets dus het begin van deze innovatieve familiezaak.

Van wielen tot keukens

De focus evolueerde geleidelijk, maar de essentie van houtbewerking bleef. Jan Augustijns startte in 1954 met een schrijnwerkerij, waarmee de basis werd gelegd voor wat Augustijns vandaag is. Zo is de houtambacht verder uitgegroeid tot wat het vandaag is.

Keukens, zoals we die nu kennen, bestonden toen nog niet. Corpussen met stenen tabletten waren de norm, met potten en pannen aan de haak zichtbaar in het interieur. Daar zette Jan sterk op in tijdens de beginjaren van de schrijnwerkerij.

Groei en innovatie

De volgende generaties zetten de ambacht voort en de schrijnwerkerij groeide gestaag. Jef nam het bedrijf over van zijn vader Jan. In 2003 verhuisde de showroom van de Bredabaan naar de huidige locatie en begon Augustijns ook te produceren voor derden. In 2008 werd een nieuwe showroom geopend in Aartselaar. Dat jaar begon ook de verwerking van Corian, een materiaal dat een eigen afdeling kreeg.

Uitbreiding en focus

In 2011 trad de 7e generatie, Lotte, toe tot het bedrijf. Ook Seppe zet in 2023 zijn eerste stappen in de firma.

De focus blijft liggen op Antwerpen, met de toevoeging van een private label voor ons dealernetwerk.

Vakmanschap en maatwerk

De persoonlijke benadering in elk project is de rode draad in de gesprekken met onze interieurexperts in de toonzalen. Klanten waarderen de begeleiding, en het Augustijns-team zorgt ervoor dat elke stap van het proces zorgvuldig wordt opgevolgd.

Jouw ruimte wordt door ons maatwerk perfect afgestemd. Elk interieurproject is een unicum. Wat voor andere interieurbouwers onmogelijk lijkt, is voor Augustijns een uitdaging.

Wat Augustijns onderscheidt van anderen in de branche is het diepgewortelde vakmanschap en de focus op maatwerk. Met ons eigen atelier van 11.000 m² bieden we voor jouw interieurvraagstukken snel een oplossing. Dit zorgt voor een grondige bespreking van jouw project voordat ze in productie gaat.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Augustijns heeft zich niet alleen aangepast aan de veranderende behoeften van klanten, maar ook aan de eisen van duurzaamheid. Met zonnepanelen, elektrische wagens, en een grondige sortering van afval toont Augustijns zijn toewijding aan milieubewustzijn.
Onbehandeld hout wordt verpulverd en opgeslagen in onze silo’s waarmee de productiehal en andere gebouwen verwarmd worden tijdens de wintermaanden. Leveranciers worden steevast gecontroleerd op ecolabels.

Toekomstgericht

Naarmate Augustijns groeide, evolueerde het bedrijf, maar niet zonder uitdagingen. De implementatie van een ERP-systeem was een noodzakelijke stap om de groeiende vraag bij te benen. Met een focus op hernieuwbare energie, elektrische voertuigen, en een continue zoektocht naar duurzaamheid, staat Augustijns klaar voor de toekomst.

Augustijns bezoekt internationale beurzen om de laatste innovaties en trends voor jou als klant in kaart te brengen. Die nieuwe trends vind je jaar na jaar terug in onze catalogus, vernieuwde toonzalen en kwalitatief, uitgebreid dealernetwerk.

Jouw woondroom, onze prioriteit: al meer dan 70 jaar lang

Al meer dan 70 jaar lang is Augustijns niet alleen een familienaam, maar een zekerheid van vakmanschap, maatwerk en kwaliteit in eigen keukens.

In een snel veranderende wereld blijft Augustijns trouw aan zijn wortels. Maar je kan ook rekenen op een innovatieve aanpak voor jouw project. We denken actief na over hoe we jouw droominterieur het best vormgeven.

Jouw project aan ons voorstellen? Contacteer onze interieurexperts voor advies op maat.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields