De spoelbak in uw keuken: niet meteen een eyecatcher, maar wel uitermate belangrijk. Die kan dan ook uw keuken net die extra touch geven!

Er zijn namelijk verschillende manieren om de spoelbak in het oog te laten springen. Een ruime waaier aan variatie in kleuren en materialen biedt talloze combinaties om zo een subtiele meerwaarde aan de keuken te geven.

De keuze van spoelbak hangt dan ook grotendeels af van uw wensen, alsook de mogelijkheden die de keuken toelaat.

Hoe u achterhaalt welk type het best aan uw noden voldoet? We helpen u graag op de goede weg door enkele mogelijkheden voor te leggen.

Stap 1: kies een vorm voor uw spoelbak

Voert u slechts kleine renovaties uit in uw keuken, dan is de kans reëel dat u niet veel mogelijkheden heeft wat de vorm van uw spoelbak betreft. Daarom is dit de eerste stap waar u naar kijkt wanneer u op zoek bent naar de ideale oplossing.

Zo kan u bij een kleinere keuken best opteren voor een enkele spoelbak (al dan niet met afdruipblad). Op die manier bespaart u heel wat kostbare ruimte die u ook anders kan benutten.

Heeft u echter wat meer ruimte ter beschikking, of laat u een volledig nieuwe keuken op maat plaatsen, dan heeft u al wat meer keuze.

Zo biedt een dubbele spoelbak heel wat efficiëntie dankzij de aparte spoelzones.

Onvoldoende plek voor een volledige dubbele spoelbak? Dan kan u altijd voor anderhalve spoelbak kiezen. Deze bestaat uit een grote spoelbak en een kleinere. Uitermate handig om groenten of fruit in te wassen!

Stap 2: kies het materiaal voor uw spoelbak

Vervolgens nemen we een kijkje naar de verschillende materialen voor het maken van uw spoelbak. U kan namelijk heel wat richtingen uit! Afhankelijk van uw noden en wensen kan u het materiaal kiezen dat het beste bij uw keuken past.

Corian®-spoelbakken

Niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken wint Corian® steeds meer aan populariteit.

Zowel voor werkbladen, als voor spoelbakken kiezen mensen de laatste tijd vaker voor Corian®, en dat is ook niet zo verwonderlijk. Corian® biedt namelijk heel wat voordelen!

Zo is het een onderhoudsvriendelijk en robuust materiaal met een niet-poreus karakter, dat schimmels geen enkele kans geeft. Daarnaast creëert u met de naadloze afwerking een strak en proper design.

Ten slotte biedt de keuze voor Corian® ook als voordeel dat u zelf de hoekradius kan kiezen, waardoor u uw spoelbak gemakkelijker proper houdt.

Wilt u graag een kwaliteitsvolle en trendy uitstraling van uw interieur? Dan is Corian® in uw keuken een echt must have!

Inox spoelbakken

De meeste keukens beschikken over spoelbakken vervaardigd uit inox of roestvrij staal, met een glanzend of mat oppervlak. Het voordeel is dat deze spoelbakken best tegen een stootje kunnen.

Zo kan u bijvoorbeeld een warme pot of pan op het materiaal plaatsen zonder gevolgen: inox is namelijk hittebestendig.

Let wel: inox is niet krasbestendig, dus sommige schurende reinigingsproducten kan u beter vermijden.

Keramiek spoelbakken

Wanneer u graag een landelijke keuken met moderne elementen wil, of juist een moderne keuken met enkele landelijke toetsen, dan is een keramische spoelbak een veilige keuze. Het design is namelijk vrij neutraal en past bij beide stijlen.

Bovendien is keramiek ook onderhoudsvriendelijk en vooral hitte- en krasbestendig.

Stap 3: kies een inbouwmethode voor uw spoelbak

Ten slotte heeft u ook een aantal mogelijkheden wat betreft de inbouwmethode van uw spoelbak.

Zo biedt een opbouw spoelbak de meest simpele montage. De randen van de spoelbak ‘leunen’ als het ware op het werkblad. Bovendien is deze inbouwmethode ook heel budgetvriendelijk, maar de rand maakt het wel moeilijker om water op het werkblad snel en eenvoudig in de spoelbak te vegen.

Bij een onderbouw spoelbak wordt de volledige spoelbak onder het werkblad bevestigd. Bij het gebruik van Corian® wordt deze methode heel vaak gebruikt.

Ook een vlakbouw spoelbak wordt steeds vaker gebruikt in keukens. Deze ligt verzonken in het werkblad, wat het opkuisen van uw keuken heel wat eenvoudiger maakt.

Zit u nog met bepaalde vragen of wenst u meer informatie over een bepaalde spoelbak? Onze keukenexperts staan dagelijks voor u klaar om u te helpen bij uw keuze.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of breng meteen een bezoekje aan één van onze showrooms in Wuustwezel, Aartselaar of Lochristi.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields