Uw keuken is dé plek in huis waar gezelligheid plaatsvindt. In deze ruimte wordt namelijk vaak samen geaperitiefd, gekookt, gegeten en nagepraat na het eten.

Net om die redenen dient uw droomkeuken precies overeen te stemmen met uw smaak en persoonlijke wensen, en voorzien te zijn van alle gemakken.

Bent u op dit moment op zoek naar een nieuwe keuken en twijfelt u nog tussen een handgemaakte keuken of een standaardtype keuken?

Met een handgemaakte keuken geniet u van zoveel voordelen dat u geen seconde spijt zal hebben van uw keuze!

Stijl die bij uw persoonlijkheid past

Een woning zegt veel over uw eigenheid en identiteit. Zo bepaalt niet alleen uw interieur het karakter van uw woonst, maar spelen ook de materiaalkeuze en de indeling van uw keuken hierin een belangrijke rol.

Wanneer u kiest voor een handgemaakte keuken, heeft u de mogelijkheid om deze volledig naar uw wens en naar uw persoonlijkheid in te richten.

Dit betekent onder meer dat u zelf de kleuren bepaalt, de vormgeving kiest, welk werkblad u wil, enzovoort. Ook de keuze van kastgrepen en/of -knopjes liggen volledig in uw handen!

Bent u zelf niet zo thuis in het doortrekken van uw interieurstijl naar uw handgemaakte keuken? Geen probleem! Ons team van keukenbouwers begeleidt u maar al te graag bij de uitvoering van uw ontwerp. Dit doen zij door onder meer professioneel advies te geven en uw keuken op maat in een 3D-plan uit te werken.

Optimaal benutte ruimte

Een ander voordeel van een handgemaakte keuken, is dat deze u de flexibiliteit geeft om uw beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Zo kiest u bijvoorbeeld welke keukenapparatuur u waar plaatst, waar u welke kastruimte wil, of u schuifdeuren of draaideuren wil, enzovoort.

Is de ruimte voor uw handgemaakte keuken aan de smalle kant? Integreer dan alle keukentoestellen tegen één wand, zodat er nog plaats overblijft voor een tafel en stoelen.

Geen voorstander van een tafel en stoelen, maar eerder van een keukeneiland met barstoelen? Dan gaat u best voor niet al te diepe, maar hoge kasten tegen uw muren, en een werkblad en spoelbak in uw keukeneiland. Op deze manier hoeft u niet met uw rug naar uw gasten te staan in een kleinschalige ruimte, maar kan u tijdens het koken gewoon gezellig meepraten met iedereen.

Ergonomie voorop

Naast de vrij keuze over look and feel, staat ook de ergonomische indeling voorop in het lijstje van de voordelen van handgemaakte keukens.

Zo zullen onze keukenbouwers bij het ontwerp van uw handgemaakte keuken, er steeds voor zorgen dat de hoogte van uw werkblad is afgestemd op uw lichaamslengte. Geen overbelaste rug meer dus tijdens het koken, of rug-, nek- en schouderproblemen door een verkrampte houding!

Verder bekijken zij met u ook allerlei opbergoplossingen en indelingsmogelijkheden, zodat u zo min mogelijk afstand dient af te leggen in uw keuken en u zoveel mogelijk frequent gebruikt materiaal op ooghoogte hebt staan.

Alles om uw keuken tot een handige en ergonomisch verantwoorde werkplek om te toveren dus!

Keuze uit vele merken keukenapparatuur

Tot slot is ook de keuze van keukenapparatuur voor velen een doorslaggevend element om voor een handgemaakte keuken te gaan.

Bij standaard keukenzaken wordt de apparatuur vaak geleverd als set. Het los uitkiezen van keukenapparatuur is in de meeste gevallen niet mogelijk. Bij een handgemaakte keuken mag u alles zelf uitkiezen.

Wil u bijvoorbeeld een afzuigkap van AEG of een oven van Miele? Geen probleem!

Verdiep uzelf in de verschillende merken keukenapparatuur of vraag advies aan één van onze keukenbouwers om de beste apparatuur voor uw keuken te kiezen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields