Voor het gezin Michielsen leverde Augustijns Keukens & Interieur maar liefst 2 pareltjes af: een prachtige keuken en een unieke badkamer. We duiken dieper in dit project om alle vindingrijke én esthetische details te tonen!

Keuken met onmisbare ontbijtkast

Ben je ‘s ochtends vaak in de weer met je espressoapparaat, broodrooster, melkopschuimer, waterkoker of blender? Duurt wel even voor je dat opruimt, niet? 

Ook gezin Michielsen wilde dé hack voor een opgeruimde keuken. Enter de ontbijtkast. Dat is een type kast waar je veel toestellen in kwijt kan. En je sluit ze gemakkelijk af.. 

Dankzij de insteekdeuren die je langs de zijkant inschuift, nemen de deuren geen extra plaats in. Je hebt dus alle flexibiliteit om de kast open te laten of strategisch dicht te laten na een hectische ochtend.

Mooie marmerlook

Als zwevend werkblad koos het gezin voor een keramische variant met marmerlook. Daarmee heb je alle comfort zoals hitte-, kras- en vlekbestendigheid. Een hete pan snel op je werkblad zetten of gemorst met citroen? Het kan allemaal op dit blad uit de Ceppo Di Gré-serie. 

De spatwand in dezelfde stijl achter het kookvuur viel je misschien op. Zelfs de legger boven het kookvuur werd vochtbestendig gemaakt uit dezelfde steen.

Stijvol zwart

Het zwarte gedeelte van de keuken combineert een zwarte spoelbak van Silgranit met een groot werkblad in Dekton Demoos. Een gouden kraan van VOLA maakt het strakke plaatje helemaal compleet. Het zwart van de kasten zorgt ook voor een fijn harmonieus gevoel in de keuken en er werd gekozen voor afwerking in Softlinelaminaat. 

Waarom dat specifieke materiaal

  • Het voelt zijdezacht aan
  • Je onderhoudt het op 1-2-3
  • Je laat er geen vingerafdrukken op achter

Heel wat klanten zijn helemaal fan van een zwarte keuken, maar durven vaak niet de stap te nemen uit vrees voor heel wat poetswerk. Deze keuken bewijst het tegendeel!

Onzichtbare details

Helemaal geïntrigeerd door de details van deze keuken? 

De koelkast die netjes zit weggewerkt in de kast heeft een blinde verluchting. Dat betekent dat je het (vaak niet zo esthetische) rooster niet ziet. Zo houden we deze ruimte ultrastrak. 

En is het je opgevallen dat het keukeneiland mooi staat uitgelijnd met de vloertegels? De experten van Augustijns verzorgen elk detail van je keuken.

Badkamer in Corian en een gouden randje

Ook in de badkamer ging het ontwerpteam van Augustijns aan de slag om ervoor te zorgen dat elk detail klopt. Er werd gekozen voor een spoelbak, douchevloer, badombouw en wandbekleding in Corian. Het bad komt uit de Squaro-reeks van Villeroy & Boch.

Heb je de subtiele achterwand in de douche gespot? Die werd gemaakt uit composiet van Silestone in de kleur Eternal Calacatta Gold. Je ziet een mooi helderwitte kleur met subtiele aders in grijs en bruin met een goudkleurige schittering. Die prachtige gouden kleur werd doorgetrokken met geborsteld kraanwerk van VOLA.

Uitmuntend maatwerk

Dat ook hier een team van vakmensen aan de slag was, zie je terug in de vele esthetische details. Zo zie je onder de dubbele wastafel dat de spiegel werd doorgetrokken om de ruimte groter te laten lijken. Ook de bovenste kasten hangen op slechts 1 cm van het plafond. Die afwerking is enkel mogelijk door de kastdeuren iets groter te produceren in het atelier. De kastdeuren worden dan correct bijgesneden bij de plaatsing. De deurtjes en lades naast het bad werden in verstek gezaagd en naadloos verlijmd. De kasten werden trouwens afgewerkt in een mooie tijdloze satijnlak. Omdat bij Augustijns zoveel op maat wordt gewerkt in het eigen atelier in Wuustwezel, is het dus mogelijk om deze mate van details te kunnen uitwerken in projecten. 

Voel je het ook kriebelen om aan de slag te gaan en inspiratie te verzamelen voor je droomkeuken of -badkamer? Bekijk zeker onze andere realisaties! Of wil je graag onmiddellijk rond de tafel zitten met één van onze interieurexperten? Dan boek je gemakkelijk en snel een afspraak via de website in één van onze toonzalen. Als je trouwens een afspraak boekt in de toonzaal van Wuustwezel, is het mogelijk om ook het atelier te bezoeken waar dagelijks het volledige Augustijns-team in de weer is om prachtige ontwerpen om te zetten in keukens, interieur en badkamers!

In je badkamer wil je helemaal tot rust komen na een lange dag. Maar welke stijl kies je? En welke materialen? Hieronder doe je alvast meer inspiratie op. 

We hebben hier een project uitgelicht dat we bij een klant mochten uitvoeren. 

Kwaliteit en duurzaamheid met Corian®

Corian® is een materiaal waar we graag mee werken wanneer we badkamers ontwerpen. De reden? Het kan in elke mogelijke vorm vervaardigd worden, waardoor het uitermate geschikt is voor maatwerk. Daarnaast kan je het integreren in alle interieurstijlen en is het heel sterk, onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Verschillende uitvoeringen, één materiaal

In deze badkamer werd er dan ook gekozen voor Corian® om de douche, het bad en het badmeubel te maken. In combinatie met tijdloze, strakke, zwarte accenten geeft dit een heel clean en ruim gevoel.

Realisaties

Op zoek naar meer inspiratie?

Moderne keukens: doe hier alvast inspiratie op!

Landelijke keukens: doe extra inspiratie op!

Interieur- en totaalprojecten: één en al harmonie

De Quooker® of kokendwaterkraan: een unieke aanvulling

De nieuwste interieurtrends voor 2022