Gaat u uw keuken renoveren? Of wilt u een volledig nieuwe keuken laten plaatsen? Dan weet u wellicht dat u een hele waaier aan opties heeft.

Naast de gekende gezellige landelijke keuken of de strakke moderne keuken, wint de ronde keuken steeds meer aan populariteit.

Hieronder vindt u de vele mogelijkheden die dit type keuken op maat u te bieden heeft!

Afgeronde hoeken voor uw keuken

Kiest u voor een ronde keuken, dan springt u alvast op de trein van de meest modieuze trends van de afgelopen jaren.

Steeds vaker duiken zachte lijnen en afgeronde hoeken op in moderne keukens, en die kan u heel eenvoudig integreren in uw ruimte.

Denk aan afgeronde kasten, een ovaal kookeiland, of een dienblad met afgeronde lijnen in plaats van hoeken. En dat is slechts het tipje van de ijsberg.

Met het futuristische karakter van ronde vormen, brengt u een unieke sfeer in huis. Bovendien brengt u met een ronde keuken de ruimte helemaal tot leven!

Een ronde keuken met Corian®

Niet ieder materiaal is even geschikt voor het vervaardigen van ronde vormen in uw keuken. Het moet namelijk uitstekend bewerkbaar zijn, zodat u zelf en de keukenbouwer volledig carte blanche hebben wat betreft de afwerking.

Augustijns Keukens werkt daarom met het uiterst duurzaam en sterk materiaal: Corian®.

Zoals u kan zien op onderstaande foto is Corian® in uw keuken de ideale partner wanneer u voor een ronde keuken kiest. De strakke hoeken en kanten van een keukeneiland met werkblad worden eenvoudig afgerond, met zachte lijnen als gevolg.

Het zit hem in de details

Verkiest u liever rechte lijnen voor uw keukenaanrecht, kookeiland en keukenkasten, maar wilt u toch graag een aantal ronde vormen toevoegen?

Of is uw keuken nog niet toe aan renovatie, maar wilt u toch deze modieuze trend integreren in uw woonst?

Geen probleem. U hoeft geen al te grote aanpassingen te ondergaan om toch het uniek karakter van een ronde keuken te verkrijgen.

Details veranderen in de keuken die geen permanente wijzigingen zijn zoals het meubilair, kunnen namelijk hetzelfde effect creëren.

Een ronde of ovale keukentafel, afgeronde barkrukken of keukenstoelen, lampen met zachte ronde lijnen, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ook uw keukentoestellen kunnen bijdragen aan uw nieuw design. Een broodrooster, koffietoestel of zelfs koelkast met ronde lijnen bieden de ideale oplossing om ronde vormen aan uw keuken toe te voegen.

Hoe praktisch is een ronde keuken?

Vaak halen mensen het praktische aspect aan als argument tegen een ronde keuken. En meer bepaald wat betreft de opbergruimte in de kasten. Want verliest men niet wat ruimte met afgeronde keukenkasten, in vergelijking met een normale kast?

Het antwoord hierop is inderdaad vaak: ja, u verliest een beetje opbergruimte in de keuken. Maar dat neemt niet weg dat u een unieke keuken heeft! Bovendien kan u, mits slimme opbergmogelijkheden, uw kastruimte nog steeds optimaal benutten.

Daarnaast verliest u met de gebruikelijke vierkante vorm bewegingsvrijheid, terwijl u met de ronde kast nog steeds gemakkelijk kan bewegen in uw ronde keuken.

En hoe vaak stoot u uw teen niet aan dat vervelend randje, of loopt u met uw zij tegen de hoek van de keukenkast of het kookeiland? Met afgeronde vormen heeft u daar voortaan geen last meer van!

Een interieur op maat

Het vriendelijke, moderne en futuristische karakter van een ronde keuken kan u ook doortrekken naar de rest van uw interieur.

Met een aantal kleine aanpassingen verkrijgt u hetzelfde unieke effect als in de keuken. Bovendien lopen uw keuken en interieur zo naadloos over in elkaar.

Hoe u dat doet? Door ook hier uw meubilair zorgvuldig te kiezen.

Net als in de keuken kan u een ronde of ovale eettafel toevoegen aan de eetkamer. En in de woonkamer staat een ronde salontafel of bijzettafel zeker niet misplaatst.

Maar ook kleine accessoires kunnen al een meerwaarde bieden. Denk maar aan een ronde spiegel of een rond tapijt.

Geïnteresseerd in een ronde keuken of een interieur op maat met ronde vormen? Wij helpen u graag verder! Onze experts bekijken samen met u de mogelijkheden van uw droomkeuken en -interieur.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields