Matt-black keuken

Tijd voor een nieuwe keuken? Dan ben je waarschijnlijk druk aan het rondkijken naar stijlen, kleuren en designs. De meeste mensen kiezen voor een lichte keuken, maar heb je al eens aan een donkere of (mat)zwarte keuken gedacht? Dat ziet er niet alleen stijlvol uit, het geeft je interieur heel wat extra warmte. Waar moet je aan denken?

Donkere keuken: kies voor een zwart keukenblad

We hadden het al eerder over de verschillende keukenbladen die je kan kiezen, en dan specifiek de materialen. Maar heb je al aan de kleur gedacht? Een donker keukenblad geeft je keuken een unieke, chique stijl. Ook Corian® is perfect uit te voeren in het zwart. Zeker wanneer je voor een moderne stijl gaat, is een donker keukenblad de eyecatcher van je keuken. Bovendien is het keukenblad van Corian® door de massa gekleurd, en zo vallen gebruikskrassen dus veel minder op!

Zwarte keukenkasten

Ga je voor de full black? Dan kan je niet zonder zwarte keukenkasten. Natuurlijk kan je zo donker gaan als je zelf wilt. Het is best mogelijk dat je – bijvoorbeeld in combinatie met een zwart keukenblad – zwarte keukenkasten toch te donker vindt. Maar combineren is altijd een optie! Bovendien kan je met zwart softline laminaat perfect de juiste keukenkasten maken.

Ook donkere fineerkasten ogen heel warm en stralen luxe uit. Op die manier geef je een extra dimensie aan je interieur.

Natuurlijk helpen we je graag met het vinden van het perfecte materiaal en het juiste evenwicht. Dat brengt ons bij het volgende punt:

Combineren maar!

Licht en donker samenbrengen zorgt voor een uniek effect. Kies bijvoorbeeld voor een volledig zwarte keuken met witte muren en vloer, of omgekeerd. Integreer zwarte keukentoestellen in je witte keuken, of voeg andere donkere details toe. Contrasten kunnen prachtig staan in je nieuwe (donkere) keuken.

Donkere of lichte muur in je keuken

Contrasteren kan perfect door een muur in je keuken in een donkere kleur uit te voeren. Denk aan mooie zwarte tegels boven je keukenwerkblad of een volledig zwart geverfde zijmuur.

Kies voor donkere keukentoestellen

We schreven al eerder over de keukentoestellen van AEG met matte finish. Die passen perfect in jouw donkere keuken. Naast stijlvol zijn ze ook nog eens vlekvrij, makkelijk schoon te maken én high-tech.

Klaar om te kiezen voor een donkere keuken?

Je keuken vernieuwen, er komt altijd heel wat bij kijken. Gelukkig staan we bij Augustijns Keukens & Interieur klaar om je met raad en daad bij te staan. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Laat ons iets weten, of kom langs in onze showroom!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields