• Corian

  Corian is een synthetisch materiaal voor solide oppervlakken, bestaande uit 1/3e acrylhars (PMMA) en 2/3e aluminiumhydroxide. Augustijns Keukens & Interieur is één van de weinig keukenbouwers die Corian verwerkt in eigen atelier. Wij gebruiken Corian veelal als werkbladen en passen dit veelvuldig toe in badkamers.

  Ook als keukenfront is Corian een ideaal materiaal door zijn fantastische eigenschappen. Door fronten en werkbladen uit hetzelfde materiaal te maken, creëer je een zeer eigen ontwerp. Op deze manier kun je je volledige keuken in hetzelfde materiaal hebben.

  Corian is uitermate sterk. Het is een massief, niet-poreus, homogeen plaatmateriaal. Het bestaat voor ongeveer 1/3 uit acrylaat en voor 2/3 uit natuurlijke mineralen. Door de verlijming en het polijsten van het werkblad is een naadloos oppervlak te creëren.

  Corian is: enorm stootvast, krasvast, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, toepasbaar in vochtige ruimtes en verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet. Het enige nadeel? Gebruikskrasjes blijven mogelijk zichtbaar.

  button optioneel
 • Laminaat

  Laminaat of HPL (High Presure Laminate) lijkt heel sterk op melamine, maar is dikker.

  Laminaat bestaat uit meerdere lagen papier, harsen en een fotoprint. Het geheel wordt onder hoge druk geperst tot grote panelen. Ook deze panelen worden weer verzaagd tot bv. ladefronten, kastdeuren en zijpanelen.

  Net zoals bij melamine gebeurt de afwerking met PVC boorden. Ook in laminaat zijn de mogelijkheden zeer ruim: je kan zowel kiezen voor effen kleuren als houtstructuren.

  Laminaat is: heel erg slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk en budgetvriendelijk. Het is bovendien verkrijgbaar in vele decors. Het nadeel van laminaat: de verlijming van de PVC boord is enigszins zichtbaar.

  button optioneel
 • Fineerhout

  Bij gefineerde fronten heb je dezelfde uitstraling als bij een massief houten front, maar door te werken met een toplaag van echt hout – verlijmd op een HDF drager – worden de deuren veel stabieler.

  Bij vlakke fronten kan er gewerkt worden met een dunfineer, ongeveer 1 mm echt hout. Wil je groeven? Dan gebruiken we dikfineer, 3 mm echt hout.

  Nadat de fronten op maat zijn gezaagd worden deze rondom afgeboord met echte houtfineer. De afwerkingsmogelijkheden zijn hetzelfde als bij massieve houten fronten.

  De voordelen van fineerhout : Uniek in tekening, puur natuur, heeft een warme uitstraling, is slijtvast door de lakafwerking, vele bewerkingen zijn mogelijk, onderhoudsvriendelijk, stabiel door gelaagde verwerking, prijsvriendelijker dan massief hout.

  De nadelen van fineerhout: niet kleurvast, niet krasvast, de unieke tekening valt niet zelf te kiezen.

  button optioneel
 • Melamine

  Dit front wordt veel gekozen door zijn fantastische eigenschappen en wordt veelal “kunststof front” genoemd. Hoogwaardige meubelpanelen worden aan de voor- en achterzijde afgewerkt met melamine.

  Deze melamine bestaat uit kunststof vellen, in een dikte van 0.1 mm. Die worden onder druk op de meubelpanelen verlijmd, om die daarna verder te verzagen tot bv. ladefronten, kastdeuren, en zijpanelen.

  Rondom worden de panelen afgewerkt met PVC boorden.

  Deze toplaag heeft een perfecte slijtvastheid voor keukens met een normaal gebruik en is verkrijgbaar in meer dan 50 verschillende vlakke fronten, zowel in effen kleuren als in houtstructuur.

  De voordelen van melamine: slijtvast, onderhoudsvriendelijk, budgetvriendelijk, verkrijgbaar in verschillende decors Een nadeel van melamine: verlijming van de PVC boord is enigszins zichtbaar.

realisaties

Doe inspiratie op bij de realisaties die we al creëerden.

Droom zacht…

interieurs

Moderne keukens: doe hier alvast inspiratie op!

keukens

Zwart-wit interieur met een warme toets

interieurs / keukens

Een hoger niveau van maatwerk

interieurs