Augustijns Keukens en Interieur levert voor 90% van hun klanten maatwerk. Maar wat betekent dat nu precies? En hoe begint het hele creatieve proces? Bekijk wat lokaal maatwerk van Augustijns zo uniek maakt.

Een diepgaande blik op het creatieve proces achter de schermen: 5 stappen

Op zoek naar een nieuwe keuken? Of droom je van een totaalinterieur voor jouw handelszaak? Ontdek hoe jouw project vorm krijgt bij Augustijns.

1. Het eerste gesprek met jouw interieurexpert

Jouw maatwerkproces begint in onze showroom. Tijdens een grondig intakegesprek met onze adviseur brengen we jouw interieurdroom in kaart. Of het nu gaat om een unieke kastindeling, specifiek materiaal of zelfs het onderstel van een tafel: maatwerk staat centraal. Jouw project is uniek, en we streven ernaar om aan jouw persoonlijke behoeften te voldoen.

Onze adviseurs denken graag mee over de haalbaarheid en duurzaamheid van jouw project. Is er een bepaalde moeilijkheid die we moeten counteren, zoals een materiaal dat niet geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen? We doen er alles aan om die uitdaging om te buigen naar een geslaagde en duurzame oplossing.

2.Maatwerkcalculatie: jouw project onder de loep

Tevreden over het ontwerp? Achter de schermen kijkt onze calculator mee of alles perfect uitgekiend is. Na controle en feedback op de technische haalbaarheid van het ontwerp gaat het terug naar de adviseur die het aan jou voorlegt. Via deze presentatie krijg je een realistische voorstelling van jouw droominterieur.

Is dit oké voor jou? Dan starten we de orderverwerking en wordt alles zorgvuldig overgedragen aan de productiedienst.

3. Jouw project vertaald naar onze bibliotheek

Onze productiemachines, hoewel krachtig, hebben gedetailleerde instructies nodig. Een specifieke machinetaal. Elk onderdeel van jouw project wordt uitgeschreven en toegevoegd aan onze machinebibliotheek, van rijboringen tot asymmetrische ontwerpen. Het vertalen van een tekening naar bestellingen, meubelindelingen, werkinstructies en plannen, betekent de start van het productieproces.

4. 100% lokaal vakwerk in ons eigen atelier

De productie, die gemiddeld 5-6 weken in beslag neemt, is afhankelijk van diverse factoren, zoals de planning, de complexiteit en het volume van het maatwerk, rekening houdend met de levertermijn van de nodige goederen.

“Gepersonaliseerd maatwerk”, zoals kolomkasten met minimale ruimte tussen plafond en kast, vereist vaak aanpassingen ter plaatse. De kastdeuren worden bij jou thuis afgetekend en komen daarna terug naar ons atelier voor de bewerking.

5. Jouw maatwerk tot in de puntjes bij jou thuis geïnstalleerd

De kroon op ons maatwerk is de zorgvuldige installatie bij jou thuis. Wij streven naar perfectie in elk detail, en deze toewijding beperkt zich niet tot ons atelier. Ons team van experts zorgt ervoor dat jouw op maat gemaakte keuken of interieurontwerp met precisie en vakmanschap bij jou thuis wordt geïnstalleerd. Genieten maar!

De meerwaarde van lokaal maatwerk

70 jaar expertise

Een geolied team? Dat vertaalt zich bij Augustijns in meer dan 80 experts die het evenwicht tussen traditie en innovatie instandhouden. Een verfrissende mix van jonge werkkrachten en ervaren collega’s.

Geen detail zien we over het hoofd, en risico’s worden gemeden. Deze aanpak weerspiegelt zich automatisch in de producten die we creëren: elk aspect wordt grondig overwogen met oog voor kwaliteit, esthetiek en veiligheid.

Zelfs in schijnbaar kleine details, streven we naar continue optimalisatie.

Het is belangrijk om iedereen van adviseur tot monteur in dit proces te betrekken, waarbij de uitkomst moet leiden tot een nog beter product en klanttevredenheid.

Duurzaamheid over de hele lijn

De kwaliteit van onze designs start bij de keuze van onze grondstoffen, waarbij we uiterst selectief zijn in wat we aanbieden. De focus ligt niet zozeer op de aankoopprijs, maar vooral op duurzaamheid.
Die passie voor details zie je vanaf het moment dat je onze toonzaal bezoekt en trekken we door in de vormgeving van jouw ontwerp.

Zo werken we in ons atelier graag met Corian, een gepatenteerd solid surface dat door
thermovorming zeer specifieke vormen mogelijk maakt. Corian zien we bijvoorbeeld veelvuldig toegepast in douches door de optisch naadloze afwerking. Maar ook in moderne keukens en strakke interieurelementen.

Onze houtleveranciers moeten voldoen aan strikte normen voor duurzame houtbouw. En op het gebied van milieubewustzijn hebben we grote stappen gezet. Het dak is uitgerust met 1264 zonnepanelen, en er volgen er meer. Het wagenpark bestaat intussen uit elektrische voertuigen, terwijl onze silo’s in de koudere maanden restafval verbranden voor de verwarming van het atelier.

Daarnaast hanteren we een rigoureus afvalscheidingsbeleid en wordt er gestreefd naar verpakkingsvrije kasten, tenzij dit absoluut noodzakelijk is vanwege de delicaatheid van het product.

Als kers op de taart? De kwaliteit van onze producten staat synoniem voor duurzaamheid. Ze gaan buitengewoon lang mee, met een standaardgarantie van 10 jaar en een levensduur van wel 30 jaar. Het nakomen van ons woord is essentieel. Niet alleen tijdens het aankoopproces, maar ook in de naservice.

Maatwerkcalculatie als bepalende factor van ons assortiment

Maatwerkcalculatie maakt ons niet alleen slimmer in de bepaling van ons assortiment, maar het zorgt er ook voor dat we continu zoeken naar duurzame oplossingen. Zelfs als klantwensen soms niet volledig haalbaar zijn. Het onderhoud van onze bibliotheek, analyse van kleuren en lakwerk, en het voortdurend vernieuwen van ons kernassortiment maken deel uit van ons streven naar voortreffelijkheid in maatwerk.

Jouw project aan ons voorstellen? Contacteer onze interieurexperts voor advies op maat.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields