Wanneer je je badkamer of keuken vernieuwt komt daar heel wat bij kijken. Er is de praktische kant en de technische kant. Maar het design en de materiaalkeuze is minstens even belangrijk. Het spreekt voor zich dat het gebruikte materiaal en de gekozen kleuren een wereld van verschil kunnen maken qua look & feel.

Materiaal geeft je interieur niet alleen een zekere uitstraling. De eigenschappen van je voorkeursmateriaal bepaalt ook hoe duurzaam of onderhoudsvriendelijk het geheel zal zijn. 

Bij Augustijns Keukens & Interieur geniet Corian® alvast onze voorkeur! Maar waarom?

Wat is Corian®?

De belangrijkste vraag beantwoorden we eerst. Want wat is Corian® eigenlijk?

Corian® is een massief plaatmateriaal dat je steeds meer ziet in interieurtoepassingen. Het is duurzaam strak, elegant en niet-poreus (wat het hygiënische aspect ten goede komt).

Juist omdat Corian® zo onderhoudsvriendelijk en robuust is, is het een perfect materiaal om te gebruiken in badkamers en keukens voor onder andere wastafels, spatwanden en werkbladen.

Een waaier aan kleur en textuur

Van egaal wit tot een marmeren look of een structuur van tropisch hardhout. Het is allemaal mogelijk met Corian®, waarbij je uit tientallen kleuren je keuze kunt maken. Je kan zelfs de textuur van je meubel zelf kiezen. Ga je voor een egaal oppervlak? Of laat je er een korrel in verwerken? Allemaal mogelijk! De combinaties van kleuren en texturen zijn alleszins eindeloos. Dat maakt dat je met Corian® altijd een match vindt voor jouw keuken of badkamer.

Naadloze overgangen

Waar je met andere materialen al eens een naad ziet op de plek waar twee panelen aan elkaar zijn bevestigd, zie je bij Corian® één vloeiend geheel. Dat komt omdat alle gebruikte lijmverbindingen aangepaste lijmkleuren gebruiken. Het resultaat is een glad oppervlak waarbij je meubel uit één stuk vervaardigd lijkt te zijn. 

Snel herstelbaar

Er is geen enkel materiaal dat overal tegen bestand is. Ook Corian® niet. Een ongelukje is snel gebeurd, dus putjes en krassen zijn mogelijk. Harde vlekken en krassen herstel je vaak al met een goed reinigingsmiddel. Heb je iets grotere beschadigingen? Dan is het oppervlak met een kleine inspanning herstelbaar tot zijn oorspronkelijke staat. 

Altijd netjes

Je las het eerder al, maar Corian® is een niet-poreus materiaal. Vuil en bacteriën krijgen geen kans om het materiaal binnen te dringen en ook schimmels krijgen geen kans. Dat zorgt ervoor dat jij in geen tijd je meubel schoonmaakt. Eens je daar klaar mee bent, blinkt je Corian® als nieuw.

Bovendien schilfert Corian® ook niet. Je oppervlakken zullen er dus niet snel versleten uitzien. 

Ontwerp jouw keuken of badkamer in Corian®!

Benieuwd welke extra touch Corian® aan je nieuwe keuken of badkamer kan geven? Maak nu een afspraak in Aartselaar, Lochristi of Wuustwezel en geef vorm aan je droomontwerp!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields