laminaat Augustijns Keukens

Vroeger kozen mensen steevast voor tegels in de keuken, omdat ze bang waren dat laminaat niet de juiste keuze zou zijn: het is niet waterdicht en moeilijk te onderhouden. Maar daar is ondertussen verandering in gekomen! Tegenwoordig is het perfect mogelijk om laminaat te plaatsen in je keuken. Sterker nog: het heeft heel wat voordelen! We sommen ze allemaal voor je op in dit blogartikel.

Laminaat is eenvoudig te plaatsen

Het kost weinig moeite om laminaat te plaatsen. Dankzij een vernuftig kliksysteem is die klus direct geklaard! Je hoeft je daar bij ons trouwens geen zorgen om te maken: wij zorgen ervoor dat jouw laminaat perfect geplaatst wordt. 

Laminaat is gemakkelijk te onderhouden

Veel mensen gaan er – verkeerdelijk – van uit dat laminaat moeilijk te onderhouden is. Maar niets is minder waar! Laminaat is zelfs heel gemakkelijk te onderhouden, omdat vuil en stof zich er niet aan vasthechten. Je kan met de stofzuiger dus alle stof en vuil weghalen, laminaat reinigen doe je eenvoudig met een dweil, water en een beetje schoonmaakproduct. 

Ga voor waterdichte laminaat

De grootste reden dat mensen vroeger voor stenen vloeren kozen, is omdat laminaat niet waterdicht was. Maar dat behoort nu voorgoed tot het verleden! Er zijn vandaag verschillende soorten waterdichte laminaat op de markt. 

Wist je dat er ook traceless laminaat bestaat? Dat is voorzien van een speciale soft-touch-technologie, een zachte bovenlaag die water- en stofafstotend werkt.

Laminaat is duurzaam

Wanneer je voor laminaat kiest, kies je ook meteen voor een erg duurzaam materiaal. Het is bestand tegen klappen en krassen, en het is bovendien ook voorzien om (agressieve) schoonmaakproducten te weerstaan. Ideaal wanneer er iets gemorst is en je meteen moet schoonmaken. Je mag er dus zeker van zijn dat je laminaat jarenlang meegaat. 

Laminaat is relatief goedkoop

Massief parket is erg exclusief, en dus duur. Wanneer je toch een houtlook wilt in de keuken is laminaat dus de ideale – goedkopere – oplossing. Bovendien is het verschil nauwelijks merkbaar! 

Laminaat is beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen

Laminaat is perfect wanneer je een natuurlook wilt in de keuken. Bovendien is laminaat verkrijgbaar in enorm veel kleuren en stijlen. Ga je voor een Scandinavisch interieur, of eerder een luxueuze uitstraling? Het kan allemaal. Wil je iets bijzonder? Combineer dan verschillende kleuren met elkaar! 

Laat het aan ons over! 

Benieuwd hoe wij je keuken kunnen voorzien van het ideale laminaat? Laat ons iets weten en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing.

Stuur ons een berichtje, of kom gewoon langs in één van onze showrooms in Wuustwezel, Aartselaar of Lochristi. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields