Wenst u een keuken op maat te laten maken, maar heeft u het gevoel dat u in uw ontwerp steeds rekening dient te houden met de locatie van uw afzuigkap? Met werkbladafzuiging hoeft u zich niet langer zorgen te maken om dit probleem.

Bij deze voorziening zit uw dampkap reeds in uw kookplaat geïntegreerd, waardoor u maximaal kan genieten van een ruimtelijk gevoel in uw keuken.

U heeft namelijk de keuze om eender waar uw werkbladafzuiging te installeren. Of u nu een kookplaat in uw kookeiland wenst of in een werkblad aan uw raam, met dit twee-in-één systeem bepaalt u zelf waar u het liefste kookt.

Verschillende ontwerpen

Werkbladafzuiging is de laatste jaren enorm populair geworden. Het spreekt dan ook voor zich dat heel wat gerenommeerde fabrikanten verschillende ontwerpen op de keukenmarkt hebben gebracht.

Hieronder sommen we enkele mogelijkheden voor u op:

  • Werkbladafzuiging die in het midden van uw kookplaat is geïnstalleerd.
  • Downdraft dampkappen die enkel zichtbaar zijn wanneer u uw kookplaat gebruikt.
  • Werkbladafzuiging die langs de zijkant(en) van uw kookplaat is geïnstalleerd.

Verder kan u dit systeem ook perfect combineren met domino kookplaten, en heeft u daarnaast nog de keuze uit luchtafvoer of recirculatiewerking.

Werkbladafzuiging in het midden of aan de zijkant van uw kookplaat

Bij een werkbladafzuiging in het midden of aan de zijkant van uw kookplaat, wordt de lucht afgevoerd of gecirculeerd door een krachtige afzuiging rondom of in het midden de kookplaat.

Als u van een strak en minimalistisch interieur houdt en geen fanatieke kok bent die regelmatig van hoge potten gebruikmaakt, dan is dit type afzuiging de perfecte voorziening voor uw keuken.

Downdraft dampkap

Een downdraft dampkap is een werkbladafzuiging die u in en uit uw kookplaat kan schuiven tijdens het koken.

Dit systeem is ideaal wanneer u:

  • Een kookplaat heeft waar u geen spatwand achter kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kookplaat in een keukeneiland.
  • Vaak met hoge potten kookt en dus een werkbladafzuiging nodig heeft die iets hoger gelegen is dan uw kookplaat zelf.

Praktische en stijlvolle toevoeging aan uw moderne keuken

Doordat u geen extra dampkap aan uw keuken dient toe te voegen en u dit systeem met eender welke kookplaat kan integreren, is werkbladafzuiging niet alleen een praktische, maar ook een stijlvolle toevoeging aan uw moderne keuken op maat.

De voorziening is immers mooi ingewerkt in uw kookplaat en zorgt hierdoor ook nog eens voor een stuk minder lawaai, in tegenstelling tot een traditionele dampkap.

Ten slotte heeft u bij de meeste werkbladafzuigingen de keuze uit een automatische regeling van de afzuigkracht of een handmatige regeling met een afstandsbediening. Op deze manier kan u zich helemaal concentreren op de belangrijke momenten in het bereidingsproces van uw gerechten.

Werkbladafzuigingen van AEG of Miele

Wanneer u kiest voor een keuken op maat bij Augustijns Keukens & Interieur en u graag een werkbladafzuiging wil in uw kookplaat, dan raden wij u steeds de toestellen van AEG of Miele aan.

Beide fabrikanten hebben verschillende modellen waarbij gebruiksgemak, duurzaamheid en kwaliteit centraal staan.

Wenst u graag meer uitleg over deze toestellen of wil u eens samenzitten met één van onze keukenexperts om uw keuken op maat uit te tekenen? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoekje aan één van onze showrooms in Wuustwezel, Aartselaar of Lochristi!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields