kleine badkamer tips

Heb je maar een beperkte ruimte om je badkamer in te richten, of kies je toch voor een tweede badkamer voor de kinderen? Dan zal je creatief met die ruimte moeten omspringen. Gelukkig hebben we een paar gouden kleine badkamer tips voor je om die kleine ruimte zo goed mogelijk te benutten. Zo richt jij je kleine badkamer slim in!

Ga voor de juiste vloer- en wandbekleding

Is je badkamer smal en langwerpig? Dan is het een erg goed idee om rechthoekige tegels te gebruiken, en die in de breedte op de vloer te leggen. Zo lijkt je badkamer plots een stuk breder! Bij een korte, brede ruimte doe je het omgekeerde: zo lijkt de ruimte plots langer.

Ook bij de wandbekleding kan je deze techniek toepassen: als je plafond laag is kan je langwerpige tegels in de lengte tegen de muur plaatsen. 

Kies de juiste kleuren!

Bij een kleine badkamer is het altijd een goed idee om voor lichte kleuren te kiezen, vooral voor de grote oppervlakken. Een lichte kleur creëert meteen een gevoel van ruimte. Hou het simpel en licht, en je zal merken dat je badkamer plots veel groter oogt! Onze specialisten kijken met plezier met je mee: zo vind je de kleur die perfect bij jou en je badkamer past. 

Zorg voor genoeg licht

Heb je een raam? Ideaal! Dankzij het daglicht zal je badkamer plots veel groter ogen. Voorzie ook zeker genoeg kunstlicht: maak handig gebruik van spotjes in de muur of verlichte spiegelkasten. 

Ga voor een transparante douchewand

Ondoorzichtige elementen als doucheschermen of cabines maken de ruimte plots veel kleiner. Als je kiest voor een transparante douchewand heb je dat probleem niet: een transparante douchewand is dus niet alleen mooi, maar ook functioneel! Ook op deze manier krijgt je kleine badkamer plots heel wat meer ruimtegevoel.

Kies voor een schuifdeur

Is je ruimte écht beperkt? Overweeg dan om voor een schuifdeur te kiezen in plaats van een deur die naar binnen openslaat. Op die manier win je heel wat extra – broodnodige – centimeters. 

De allerbeste kleine badkamer tip? Maatwerk! 

Maatwerk is bij elke badkamer het beste idee. Alleen is het in geval van een kleine badkamer noodzakelijk: alleen door badkamermeubels op maat zal je je ruimte optimaal kunnen benutten. 

Denk er bijvoorbeeld aan om de hoeken van je badkamer zo goed mogelijk te benutten: kies voor een hoekkast om handdoeken te bewaren, of ga voor een hoeklavabo die perfect past! 

Klaar om jouw badkamer in te richten? 

Een hele uitdaging, je badkamer inrichten! Gelukkig staan we bij Augustijns Keukens & Interieur klaar om je met raad en daad bij te staan. Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields