gepaste_interieurinrichting

De inrichting van een interieur vraagt altijd om heel wat plannings- en denkwerk. Vaak vervullen verschillende ruimtes namelijk meerdere functies.

Denk maar aan een open keuken.

Uw woonkamer doet in dat geval dienst als een polyvalente ruimte: eetkamer, leefruimte, keuken, bureau, ontvangst voor bezoek… Dat vraagt om een gepaste interieurinrichting!

Hoe u dat doet? Dat leest u hier!

Praktische interieurinrichting: het stappenplan

Alvorens het echte indelen kan beginnen, loont het om de woonkamer volledig in kaart te brengen.

Stel uzelf de volgende vragen:

  • Waar heb ik het meeste lichtinval?
  • Waar heb ik het minste kans op veel kabaal?
  • Waar bevinden zich de elektriciteitsvoorzieningen?
  • Hoe zit het met schakelaars?
  • Waar moet ik rekening mee houden wat betreft ruimte voor het open van ramen of deuren?

Wanneer u deze zaken heeft opgelijst, gaat u na voor welke functionaliteiten uw woonkamer dienst zal doen. Denk hierbij aan zaken als bureau, zithoek, leefruimte, keuken, eetkamer, tv-hoek, enzovoort.

Iedere functionaliteit heeft zijn eigen vereisten. Schrijf uit welke noodzakelijkheden bij welke functionaliteit horen. Zo kan u later gerichter uw interieur inrichten.

Wanneer u ook daarvan een duidelijk beeld heeft gevormd, kan het echte plannen beginnen.

Functioneel en stijlvol

Steeds vaker werken mensen van thuis uit. Toch heeft niet iedereen de mogelijkheid of ruimte om een aparte bureau te voorzien in huis.

Daarom opteren telewerkers vaak voor een bureau geïntegreerd in de woonkamer.

Dit is volstrekt haalbaar, indien u voor een tactische interieurinrichting gaat. Kies steeds voor een iets afgelegener deel van de woonkamer. Dat biedt heel wat rust. Voorzie ook een scheidingswand met de leefruimte. Denk hierbij aan verplaatsbare schermen of een paravent. Zo kunnen andere huisgenoten nog steeds in de woonkamer vertoeven terwijl u aan het werk bent.

Voldoende licht zorgt voor een aangename sfeer om in te werken: zorg daarom dat uw bureau steeds relatief dicht bij een raam staat.

Voor het TV-meubel kiest u dan weer best een plek uit waar het iets donkerder is, met niet al te veel natuurlijke lichtinval. Anders zal de zichtbaarheid op het scherm minder goed worden naargelang de stand van de zon.

Tot slot vraagt ook het eetgedeelte om voldoende aandacht. Zo positioneert u de eettafel het best tussen de keuken en de leefruimte. Enerzijds vermijdt u op die manier heel wat onnodig geloop. Anderzijds speelt ook het esthetisch aspect hier een belangrijke rol: de overgang tussen keuken en leefruimte oogt zo heel wat vloeiender.

Interieur op maat

Dat u uw interieur graag als één geheel ziet, spreekt voor zich. Toch is dat niet altijd even eenvoudig te realiseren.

In een woning met verschillende ruimtes, gescheiden door deuren, merken we verschillen in interieur nauwelijks op.

Maar wanneer u een open keuken heeft die mee deel uitmaakt van uw woonkamer, is een naadloze overgang cruciaal. Zo krijgt u een mooi totaalplaatje dat helemaal op elkaar is afgestemd.

Augustijns Keukens & Interieur helpt u graag bij het afstemmen van uw keuken op uw woonkamer, om zo een gepaste interieurinrichting te creëren! Bent u benieuwd hoe dat juist in zijn werk gaat? Neem gerust contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields