Binnenkort staat de lente alweer voor de deur. En vanaf dan kijkt u weer reikhalzend uit naar de zomer, toch? Want er is niets leuker dan gezellig met vrienden of familie buiten te eten en te genieten van het zonnetje. Maar u wilt toch niet altijd heen en weer lopen met borden, bestek en kommen? De perfecte oplossing is dan: een buitenkeuken! We zetten even alle aandachtspunten op een rij.

Ga voor een buitenkeuken op maat

Liefst van al wilt u toch een buitenkeuken die volledig aan uw noden en wensen beantwoordt? Daarom is een buitenkeuken op maat de perfecte oplossing: zo geeft u zelf aan wat u nodig heeft en wordt uw buitenkeuken volledig aan uw smaak aangepast.

Maar waar moet u vooral op letten wanneer u een buitenkeuken op maat laat maken?

Denk aan de omgeving

Een buitenkeuken moet alle soorten weersomstandigheden (ook vriestemperaturen!) kunnen weerstaan: daarom is een overkapping essentieel. Niet alleen om te kunnen schuilen wanneer het regent, maar ook om alle keukenapparatuur te beschermen tegen regen, wind, hitte en vrieskou. Bovendien staat u dan als kok niet in de brandende zon het eten klaar te maken!

Kies de juiste materialen

Ga voor robuuste materialen die tegen een stootje kunnen: kies bijvoorbeeld niet voor hout dat kan verkleuren wanneer het nat wordt. Denk ook aan de vloer van uw buitenkeuken op maat: die moet eenvoudig te reinigen en hittebestendig zijn, zeker wanneer u gaat bbq’en.

Zorg voor voldoende ruimte in uw buitenkeuken op maat

U moet eerst en vooral nadenken over wat u allemaal zal nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan:

  • een ijskast;
  • een kookvuur;
  • plaats voor een oven of bbq;
  • een kraan en gootsteen om af te wassen;
  • voldoende kastruimte;
  • een werkblad;
  • een eettafel met stoelen.

Afhankelijk van uw voorkeuren komt hier ook nog voldoende ruimte voor een buitensalon of een extra berging. Bedenk dus eerst en vooral wat u allemaal zal nodig hebben voor u een keuze maakt. Zo heeft u ook meteen een inschatting van de prijs. Want het budget is natuurlijk ook erg belangrijk!

Vergeet de aansluitingen niet

Uiteraard heeft u ook elektriciteit, water en (eventueel) gas nodig in uw buitenkeuken. Calculeer dit zeker in: het is mogelijk dat er dan extra werkzaamheden moeten gebeuren.

Ga voor de juiste uitstraling

Heeft u een landelijk huis? Dan zal een moderne buitenkeuken niet de ideale match zijn. U wilt namelijk een buitenkeuken die perfect past bij uw huis en tuin. Augustijns Keukens & Interieur luistert naar uw voorkeuren en bezorgt u een uitgewerkt plan met hoe uw nieuwe buitenkeuken er zal uitzien.

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Uw buitenkeuken hoeft zeker geen exacte kopie van uw gewone keuken te zijn: wees creatief! Het is de bedoeling om gezellig vrienden en familie te ontvangen op zomeravonden: zorg dus ook voor sfeerverlichting of een muziekinstallatie. Koelt het ‘s avonds af? Overweeg dan een vuurkorf of een terrasheater! Zo blijft het altijd gezellig en warm in uw buitenkeuken op maat.

Geef uw buitenkeuken op maat een paar extra’s

In een buitenkeuken is het altijd feest, dus u kan gerust een paar extra’s voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een echte pizzaoven, een bbq in plaats van een klassiek gasfornuis of een gezellige zithoek. Dan bent u helemaal klaar om – als het terug kan – al uw vrienden en familie uit te nodigen voor een gezellig tuinfeest!

Klaar om al deze zomer te genieten van uw buitenkeuken op maat? Maak een afspraak, kom langs en we bespreken samen alle mogelijkheden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields