Rijen en rijen schoenen netjes naast elkaar geëtaleerd, kledij per kleur gerangschikt en accessoires ordelijk opgeborgen in een ruime lade. Een dressing op maat is iets waar veel mensen van dromen bij de inrichting van hun woning.

In dit artikel lees je hoe je een dressing op maat van jouw wensen samenstelt en je garderobe optimaal indeelt. 

Benut de plaats van je dressing op maat

Heb je een ruimte in je slaapkamer voorzien voor je dressing? Of is er een extra kamer in je woning waar je je massa’s kleren tentoon wilt stellen?

Veel hangt af van de beschikbare plaats, maar ook van de indeling van je huis. Een dressing op maat is superhandig als je de ruimte optimaal wilt benutten. Schuine daken, kleine kamers of een smalle verbindingsgang met je en-suite badkamer? Zulke hoekjes of kleine ruimtes zijn perfect voor een walk-in closet.

Bij beperkte ruimtes kan je opteren voor schuifdeuren of plafondhoge kasten. Een maatwerkdressing houdt zorgvuldig rekening met alle hoekjes en kanten!

Breng je garderobe in kaart

Heb jij massa’s kleren? Of zijn jouw outfits beperkt tot enkele kwaliteitsvolle stuks die jarenlang meegaan? Draag je veel maxi-jurken? Vouw je je kleren, of hang je ze liever op?

Vooraleer je begint te dromen over hip behangpapier of de afwerking van je kastdeuren, is het belangrijk om na te denken over de gewenste indeling van je dressing op maat en hoe je ze zal benutten. Lades, rekken, hangers: maak een weloverwogen beslissing op basis van jouw outfits en persoonlijke voorkeur.

Extra tip: leg kledij die je vaak draagt binnen handbereik. Items voor speciale gelegenheden kan je gerust wat hoger of dieper in de kast plaatsen. 

Houd rekening met de 70%-regel

De reden waarom dressings op maat zo in trek zijn, is de rust die ze brengen in je interieur. Elk item heeft z’n plekje: van plissérok over kostuumvest tot armband.

De gouden regel om deze visuele kalmte te bewaren? Gebruik je kastruimte niet als opslagplaats voor andere zaken. Sterker nog: om er zeker van te zijn dat je altijd een plekje over hebt om je favoriete kledingstuk op te bergen, mag je dressing niet meer dan 70% gevuld zijn. 

Besteed de nodige aandacht aan materiaal en finish

Of je nu houdt van trendy sleek of karaktervolle, warme materialen, ook hier zijn de mogelijkheden volledig af te stemmen op jouw persoonlijke smaak en wensen. 

Zo is Corian® een onderhoudsvriendelijk, duurzaam en uitzonderlijk sterk materiaal dat thuishoort in elke interieurstijl. Een extra voordeel aan dit materiaal is dat het geschikt is om alle mogelijke vormen te vervaardigen.

Andere populaire materialen zijn melamine, laminaat of hoogwaardig fineerhout. Heb je een specifieke look of kleurenpalet in gedachten? Neem dan zeker contact op met onze interieurexperts voor advies op maat. 

Zet de puntjes op de i met de juiste verlichting

Als je ’s ochtends vroeg uit de veren bent om de perfecte outfit samen te stellen, is het cruciaal om je plunje en eventueel je make-up in de juiste verlichting te zien. Zacht licht is erg flatterend en ideaal om je dressing op maat af te werken. 

Ga je voor een extra opmaaktafel in je dressing? Dan is het mooier dat het licht homogeen op je gezicht valt.

Klaar om jouw dressing op maat te ontwerpen? Bundel je wensen en leg ze voor aan onze interieurexperts tijdens een persoonlijke afspraak.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields