Welkom bij onze Digitale Route van Open Bedrijvendag! Ontdek hier alle bijkomende informatie over de toonzaal en het werkhuis 👩‍🍳

De toonzaal

Wie is Augustijns?

Augustijns is een familiebedrijf in Wuustwezel, met 7 generaties actief sinds 1792 en ruim 70 jaar gespecialiseerd in keukens en interieurmaatwerk. Met een eigen atelier en lakkerij op een oppervlakte van 13.000 m², creëren we met passie voor het ambacht unieke maatwerkoplossingen.

Door onze expertise wordt Augustijns gesmaakt bij zowel de particuliere als de professionele klant.

Projectontwikkelaars weten dat ze bij Augustijns steeds kunnen rekenen op een correcte uitvoering, gestaafd door een jarenlange samenwerking.

Onze particuliere bezoeker weet dat we steeds meedenken om zijn specifieke vraag te beantwoorden.

Stel jouw interieur samen

De klant wordt in onze unieke belevingsruimte meegenomen doorheen een reis van de laatste trends. Je merkt hier de zoektocht doorheen internationale beurzen waar zorgvuldig nieuwe producten/materialen, bewerkingen en technieken werden gespot.

Pas na uitvoerige diverse testen krijgt u hier uiteindelijk een afgewerkt kwalitatief product te zien. Je krijgt steeds onze garantie van een topproduct, waar Augustijns 100% achter staat. Je ontdekt in onze uitgebreide cataloog inspirerende kleuren, doordachte grepen, afgeronde hoeken, rondingen in Corian. Zoek je de mooiste houtdecors in diverse materialen zoals laminaat, melamine, of fineer in allerhande afwerkingen en beitskleuren? Geen probleem. Ook een ruime keuze aan diverse materialen van soorten werkbladen liggen op je te wachten. Kortom, innovatief maatwerk, keukens en interieurs voor iedereens smaak en budget.

Wat kan je verwachten in onze toonzalen?

Aah, jullie doen ook interieur?” Dit is een vaak gehoorde opmerking wanneer de klant de toonzaal bezoekt. En inderdaad: naast de keuken komt het interieur meer en meer ter sprake aan de tekentafel.

Een slaapkamer, een dressing onder afgeschuind dak, een badkamer in Corian, de ombouw rond de haard, een kantoor, …

Altijd is Augustijns met jou mee op zoek naar innovatieve oplossingen voor al jouw interieur. Ontdek in onze 2 toonzalen ideeën die je dagdagelijks meehelpen om alles een thuis te geven.

Wij bouwen aan de talenten van ons team!

Bij ons krijg je de kans om je talenten te ontwikkelen en te schitteren.

Wij bieden een stimulerende werkomgeving, boordevol mogelijkheden voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Sluit je aan bij ons team en bouw samen met ons aan een succesvolle toekomst.

Jouw talent, onze kracht!

Ben jij uit het juiste hout gesneden? Solliciteer spontaan en ontdek wat de toekomst jou kan brengen!

Onze werkwijze: van offerte tot productie

Bij Augustijns begint elk project met een persoonlijk gesprek in onze toonzaal, waarin we jouw wensen voor het interieur, de badkamer of de keuken grondig bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte. Als alles naar wens is, leggen we samen de overeenkomst vast en krijg je direct een indicatie van de levertermijn. Na de verkoop wordt je dossier doorgestuurd naar onze technische afdeling voor controle, en indien nodig, sturen we de technische plannen naar jou. Ongeveer twaalf weken voor de geplande levering neemt onze werfleider contact met je op om de werf op te meten en de planning te actualiseren. Wanneer de opmeting voltooid is, worden de plannen verwerkt en de eerste bestellingen bevestigd. Vlak voor het productieproces bespreken we de werkbon, het definitieve document waarmee de productie start. Vanaf dat moment zijn er geen wijzigingen meer mogelijk. In de laatste fase voordat de effectieve productie start wordt je dossier vertaald naar ons productiesysteem en worden alle benodigde materialen besteld om een perfect eindresultaat te garanderen.

1. Offerte

Alles begint met een persoonlijke benadering en een persoonlijk gesprek in onze showroom. Tijdens een grondige intake bespreken we uitgebreid jouw wensen en behoeften voor je interieur, badkamer of keuken.

2. Verkoop

Na een aantal gesprekken presenteren we jou de offerte. Is alles nu in orde voor jou? Dan leggen we samen de overeenkomst vast. Daarbij krijg je meteen een indicatie van de levertermijn.

3. Technische voorstudie

Direct na de verkoop sturen we je dossier door naar onze technische afdeling. Hier wordt het ingeschreven in ons ERP-systeem en voert een expert de technische controle uit. Indien van toepassing, stuurt hij de technische plannen naar jou door.

4. Opmeting

Ongeveer 12 weken voor de indicatieve levertermijn, neemt onze werfleider contact met jou op om de ruimte op te meten en de planning te actualiseren.

5. Orderverwerking

De plannen worden, indien nodig, aangepast en worden verwerkt door orderverwerking. Hier worden de laatste details van het
dossier in overleg uitgewerkt. De eerste bestellingen worden naar de leveranciers geconfirmeerd.

6. Werkbonbespreking

Voor aanvang van het productieproces bespreken we samen de werkbon, het definitieve document dat naar de productie gaat. Dit kan per e-mail of in de showroom met onze interieurvormgever. Vanaf dit punt zijn wijzigingen niet meer mogelijk.

7. Werkvoorbereiding

We vertalen je dossier naar ons eigen productiesysteem en reserveren/bestellen ook alle benodigde materialen. Elk detail van een meubel vraagt zijn bewerkingen.

Het werkhuis

8. Productie

Zodra alle materialen van onze toeleveranciers zijn ontvangen, start onze effectieve productie. Vanuit het productiecentrum worden alle gegevens naar de machines gestuurd, waarna de verschillende productiestappen zorgvuldig worden uitgevoerd.

9. Opdeelzaagmachine

Deze machine zaagt grote panelen met hoge precisie en verhoogt capaciteit, nauwkeurigheid, veiligheid en comfort. Geschikt voor spaanplaten, laminaat, Corian en fineer, met een gemiddelde dagelijkse verwerking van 80 platen per machine.

10. Platenmagazijn

De machine verzorgt de opslag, voorsortering en aanvoer van platen naar de zaagmachines. Dankzij het automatische restenbeheer wordt afval verminderd door reststukken te hergebruiken. De totale opslagcapaciteit bedraagt 9500 platen.

11. Kantenlijmers

Deze zorgen voor de afwerking van de kopkanten van panelen en deuren. De afwerkingsrand, vervaardigd uit kunststof, laminaat of fineer, wordt met PU-lijm en druk bevestigd. De machine voert tegelijkertijd processen uit, zoals voorfrezen, verlijmen, afschrapen en in vormfrezen.

12. CNC-machines

Onze geavanceerde CNC-boor- en freesmachines voeren alle boor- en freesbewerkingen uit op panelen. Na het zagen worden de panelen gelabeld met een barcode die door de CNC- operator wordt gescand, waarna het bewerkingsproces automatisch start.

13. Ladeafdeling

Dit interne productieproces, in samenwerking met Hettich voor materialen en beslag, biedt flexibiliteit voor maatwerk en snelle reacties bij extra lades tijdens installatie. Na productie worden de lades naar de assemblageband gebracht en gemonteerd.

14. Afwerking fronten

De fronten worden voorzien van frees- en boorbewerkingen. Daarnaast wordt het noodzakelijke beslag, zoals scharnieren, direct gemonteerd, zodat deze zonder problemen op de assemblageband kunnen worden verwerkt.

15. Voorwerk kasten

In de voorbereidingszone worden onderdelen zoals geleiders, scharnierplaatjes en andere componenten zorgvuldig gemonteerd, wat bijdraagt aan een vlotte productie op de assemblageband.

16. Voorwerk lakkerij

Voordat we kunnen beginnen in de lakkerij, worden eerst onderdelen zoals kaderfrontjes, muurtjes en dampkapvolumes zorgvuldig geproduceerd en met precisie opgeschuurd.

17. Schuurzone

Dit omvat kalibreren, schuren, en slissen. Panelen kunnen tot op 0,1 mm nauwkeurig worden bewerkt, met een vlakbandschuurmachine, niet-vlakke onderdelen worden
handmatig geschuurd op.
Fineer- en lakonderdelen worden
gescheiden gehouden.

18. Lakkerij

In onze lakkerij worden onderdelen voorzien van een beits of laklaag. Fineer krijgt zijn afwerkingslaag in een aparte cabine. Na behandeling drogen de onderdelen op 22°C in een stofvrije omgeving met overdruk voor optimale resultaten.

19. Assemblage

Het samenvoegen van losse onderdelen tot complete kasten. Na een perstijd van 5 minuten in de kastenpers worden aan de werkbanken lades, fronten en kastbeslagen met zorgvuldigheid gemonteerd.

20. Maatwerkafdeling

Dit is gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte onderdelen, waaronder plinten, werkbladen, sluitlatten en dampkapvolumes. Ook vervaardigen we unieke kasten, inclusief oplossingen voor schuine daken en speciale ruimtes.

21. Corian-afdeling

Corian is een Solid Surfaces materiaal. Het kan bijna elke vorm aannemen door te plooien en kan optisch naadloos verwerkt worden. Wat het uiterst geschikt maakt voor diverse toepassingen. Zoals douches en werkbladen.

22. Distributiemagazijn

Hier groeperen we alle orders voor levering, inclusief geproduceerde onderdelen, werkbladen en toestellen. Ze worden zorgvuldig opgeslagen en door een strikt protocol zorgen we voor nauwkeurig picken, verpakken en verzenden.

23. Planning

Enkele weken voor de levering neemt onze planner met jou contact op om de definitieve leverweek vast te leggen. Een kleine week voor deze datum worden de laatste details met jou vastgelegd.

24. Transport

De laadzone is cruciaal voor ons proces, waar vrachtwagens dagelijks zorgvuldig worden geladen voor veilige en efficiënte levering van keukens. We minimaliseren schade en vertraging door de belading op volgorde en veiligheid te schikken.

25. Plaatsing

Een ervaren team plaatst en controleert alles nauwkeurig, met de werfleider. Onze dienst-na-verkoop controleert of alles naar wens is, en je ontvangt alle benodigde informatie, documentatie en onderhoudstips.

26. Nazorg

Bij Augustijns Keukens & Interieur streven we naar een vlekkeloze uitvoering van jouw project, van begin tot eind. We houden je
continu op de hoogte en staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

27. Tevreden klant

“Heel fijne hulp gehad in de toonzaal. Er werd echt met ons meegedacht over alle mogelijkheden. Ook verdere opmetingen, montage en service zijn heel goed verlopen!” – Milou (Google Review)

Duurzaamheid is de toekomst

Zonnepanelen

Duurzame energie is voor Augustijns al jaren een prioriteit. Het productieproces vergt aanzienlijke hoeveelheden energie. Daarom hebben we 1.624 zonnepanelen geïnstalleerd op een groot deel van onze bedrijfsgebouwen in juni 2023. Deze bewuste investering in duurzame energie toont onze toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. Wist u dat de jaarlijkse opbrengst van onze huidige zonnepanelen 734.400 kWh bedraagt? Dit komt overeen met de stroomvoorziening voor 209 gezinnen voor een heel jaar.

Stofafzuiging

Een effectieve stofafzuiging is essentieel voor Augustijns. Dit systeem bevordert de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, verlengt de levensduur van onze machines en zorgt voor netheid en orde. Wij scheiden onze afvalstromen zorgvuldig vanwege de diversiteit aan materialen. Houtspaanders worden afgevoerd naar silo’s en dienen als brandstof voor onze verwarmingsinstallatie in de winter. Kunststofafval wordt apart opgevangen en naar een extern afvalverwerkingsbedrijf afgevoerd. Onze verwarmingsinstallatie is voorzien van een Jetbag-filter in combinatie met een actief koolfilter. Hierdoor zijn onze uitstootwaarden steeds ruim binnen de opgelegde regelgeving. In de periode dat de verwarming actief is wordt ook de lucht die de stofafzuiging opneemt na sterke filtering terug in het atelier geblazen om de warmte te recupereren.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg het reilen en zeilen van Augustijns.

"*" indicates required fields