Waarom kiezen voor een open keuken?

Beschikt u over een gesloten keuken, waarin u nauwelijks iemand kan passeren? Vindt u dat ontzettend storend? Dan is het hoog tijd voor een open keuken.

Een open keuken biedt u namelijk een stuk meer bewegingsvrijheid, en is bovendien heel wat gezelliger dan een afgesloten keuken.

Bewegen naar hartenlust

Met een open keuken hoeft u zich geen zorgen te maken over te weinig bewegingsruimte. Aangezien één van de scheidingswanden (gedeeltelijk) verdwijnt, neemt de bewegingsvrijheid sterk toe.

Niet meer vervelend botsen tegen uw partner die een handje toesteekt in de keuken. Voortaan kunnen jullie aangenaam samen koken, zonder plaatstekort!

Een leefruimte om van te dromen

Naast een aanzienlijke verbetering in bewegingsvrijheid, biedt een open keuken ook de mogelijkheid om als leefruimte gebruikt te worden. Dit was voordien niet (of nauwelijks) mogelijk met een standaard gesloten keuken.

Gasten op bezoek? Dan laat u hen toch lekker plaatsnemen in de keuken, zo kan u gezellig met hen babbelen.

s’ Ochtends geen zin om uitgebreid te ontbijten? Dan neemt u het ontbijt toch gewoon in de keuken, met uitzicht op uw woonkamer.

Zo creëert u een extra toepassing voor uw keuken: een ruimte waarin u wel degelijk ook kan leven, en niet enkel koken.

Een interieur op maat is dé sleutel om een harmonieus geheel te creëren. Met een open keuken die naadloos overloopt in de woonkamer zorgt u voor een mooi evenwicht. Breng een bezoekje aan onze showrooms in Wuustwezel, Aartselaar of Lochristi. Wij bespreken graag samen met u uw wensen en stemmen zo uw open keuken af op uw woonkamer, volledig op maat.

Gezelligheid voorop

Bent u het beu om steeds afgezonderd in de keuken te zorgen voor het eten, terwijl uw gezin en/of gasten gezellig vertoeven in de woonkamer? Dan bent u met een open keuken goed geholpen!

Een open keuken met keukeneiland is dan zeker een pluspunt. Zo kunnen uw gasten de aperitief nemen aan het eiland, terwijl u aan het koken bent. U hoeft niets meer te missen, en kan rustig verder koken.

Ook wat bijkletsen met de gezinsleden na een lange dag was nog nooit zo gemakkelijk. Tijdens het koken kan u met hen de drukke dag overlopen. Zo wordt tafelen een uitgebreide en huiselijke ervaring, waarbij iedereen zich in dezelfde ruimte bevindt. Gezellig & functioneel!

De voordelen op een rijtje

Bent u nog niet helemaal zeker van een open keuken? Wij lijsten voor u de voornaamste voordelen van een open keuken nog even op, zodat u zeker overtuigd geraakt van de pluspunten van zo’n keuken.

  • •  Er ontstaat een gezellig en open sfeer.
  • •  U blijft in contact met uw gezinsleden of gasten.
  • •  U creëert meer ruimte om te bewegen.
  • •  U kan gemakkelijker toezien op kleine kinderen.
  • •  Van twee kleine ruimtes kan u 1 grote ruimte maken.
  • •  Uw keuken lijkt op slag veel lichter.


Een keuken plaatsen in uw nieuwe woning? Kies dan voor een open keuken, met alle gemak van dien. Ook voor nieuwbouwprojecten kan u op Augustijns Keukens rekenen voor de open keuken uit uw dromen, volledig op maat en volgens uw wensen. Interesse? Neem gerust gerust contact op
!