Interieur op maat: stem uw keuken en woonkamer op elkaar af

Verschillende interieurstijlen combineren in één woning, het is een uitdaging die u beter uit de weg gaat wanneer u geen interieurarchitect(e) bent.

Zeker wanneer het gaat om een woning die uit een aantal open ruimtes bestaat, kiest u beter voor een interieur op maat. Een interieur op maat creëert immers een rustgevend en ordelijk gevoel, en dit over uw gehele woonoppervlak.

Heeft u er al eens over nagedacht om bijvoorbeeld uw keuken en woonkamer op elkaar af te stemmen? Hieronder enkele tips om doeltreffend aan de slag te gaan!

1. Een open keuken

Dat een open keuken die samenvloeit met uw woonkamer zowel mooi als praktisch is, is geen wonder. Zo kan u tijdens het koken toch met uw gasten praten, zonder steeds een groot deel van de avond afgezonderd in de keuken door te brengen.

Bovendien kan u op die manier ook uw prachtige keuken aan uw gasten tonen. Bij een gesloten model zien zij de keuken namelijk bijna nooit, aangezien zij als gast dan meestal plaatsnemen in de woonkamer voor de aperitief en het eten.

De keuken overeen laten komen met de rest van uw woonkamer? Geen probleem, bij Augustijns Keukens bent u aan het juiste adres! In een gesloten keuken valt een interieur dat afgestemd is op elkaar nauwelijks op, maar met een open keuken kan u hier alvast mee uitpakken!

Om het interieur uit uw dromen te realiseren, werkt Augustijns nauw samen met u. Zo creëren wij een interieur op maat, volledig naar uw wensen.

2. Kies uw meubels en kasten in functie van elkaar

Wil u een mooi geheel creëren van uw keuken en uw woonkamer, dan kiest u ook best voor dezelfde meubels en kasten in uw interieur op maat.

Stel dat u in uw keuken bijvoorbeeld kasten uit fineerhout heeft en een zwart keukenwerkblad, dan gebruikt u in uw woonkamer ook best hetzelfde fineerhout en een aantal zwarte accenten.

Het oogt meteen een stuk aantrekkelijker als meubels en kasten in dezelfde stijl op elkaar afgestemd zijn. Het totaalpakket van uw leefruimte toont op slag harmonieus. Alleen al om deze reden kiezen veel mensen voor een interieur op maat.

3. Bij elkaar aansluitende kleuren

Bij een interieur op maat dat op één en dezelfde lijn ligt, mag u ook de kleuren niet vergeten. Dit is een heel belangrijk aspect, als u uw keuken wil afstemmen op uw woonkamer.

Om een overdreven kleurenspel te vermijden, opteert u best voor kleuren die bij elkaar aansluiten. Deze hoeven niet exact hetzelfde te zijn, maar moeten wel goed met elkaar combineerbaar zijn.

Gebruikt u in de woonkamer een onopvallende tint wit, dan is het niet aangeraden om voor de keuken felgroen te kiezen. Gebruik eerder tinten die goed samen passen, om een mooi geheel te creëren van uw interieur.

4. Vergeet de verlichting niet!

Een nieuwe keuken laten plaatsen in lijn met de rest van uw interieur? Dan denkt u best ook goed na over de verlichting. Het is belangrijk dat u hierin de juiste keuze maakt, om slechte combinaties met uw woonkamer te vermijden.

Het spreekt voor zich dat de verlichting in uw keuken anders zal zijn dan die voor in uw woonkamer. In de keuken heeft u namelijk werkverlichting nodig, aangezien u daar hoofdzakelijk zal koken.

Toch laat u deze best overeenkomen met de verlichting die u gebruikt in uw woonkamer. Zo valt het bijvoorbeeld af te raden om in uw keuken wit licht te gebruiken, en in uw woonkamer geel licht.

Bovendien is de werkverlichting in uw keuken lang niet de enige verlichting die u kan installeren. Bij een open keuken is deze namelijk ook een ontmoetingsplek, om rustig met uw gezin of gasten bij te kletsen. Daarom kiest u best ook voor sfeerverlichting, aangezien deze beter bij een gezellige babbel past.