Corian® in uw keuken: een echte must have

Wanneer u aan een interieurontwerper vraagt met welke materialen hij het liefste werkt, dan is de kans groot dat u als antwoord natuurlijke materialen of solid surface materialen krijgt.

Zo is onder meer Corian® de laatste jaren aan een enorme opmars bezig binnen de keukenmarkt. Corian® is een veelzijdig massief plaatmateriaal dat dankzij haar talrijke positieve eigenschappen perfect bruikbaar is voor diverse toepassingen in de keuken, zoals werkbladen, spatwanden en spoelbakken.

Ook voor ons team is Corian® het favoriete materiaal bij uitstek voor het maken van keukens op maat. Hier leest u waarom!

Naadloze afwerking

Het grootste voordeel van een Corian®-keuken is dat de er geen naden zichtbaar zijn bij de afwerking ervan. Hierdoor kan u verschillende vlakken vloeiend in elkaar laten overlopen en vormen deze één strak geheel.

Bovendien heeft u met dit materiaal helemaal geen last van uitsparingen waar bacteriën of schimmels zich kunnen nestelen.

Een hygiënische ruimte waarin uw kookkunsten volledig tot zijn recht komen, staat in dit verhaal dus helemaal voorop!

Makkelijk bewerkbaar

Verder is Corian® ook het materiaal bij uitstek in uw keuken, wanneer u van ongewone vormen en kleuren houdt. Corian® is immers een veelzijdige oppervlaktemateriaal met eindeloze mogelijkheden! Je kan het in elke denkbare vorm vervaardigen en dit in de meest uiteenlopende kleuren.

Wenst u bijvoorbeeld een gebogen werkblad of een opvallend kleuraccent in uw keuken op maat? Geen idee is te gek of het is mogelijk met dit materiaal.

U kan zelfs uw gehele keuken op maat uit Corian® laten maken!

Duurzaam materiaal met hoge hardheid

Daarnaast staat Corian® ook gekend als een duurzaam materiaal met een hoge hardheid. Zo biedt ze weerstand tegen allerlei krassen en stoten die voorkomen bij het dagelijkse gebruik – dit in tegenstelling tot de meeste natuursteensoorten.

Mochten er toch krassen of oneffenheden op uw Corian®-keukenblad ontstaan die er niet meteen uitgaan? Ook dan vormt dit geen probleem.

Harde vlekken en krassen kunnen namelijk onopvallend worden hersteld door eenvoudigweg het oppervlak in te wrijven met een huishoudelijk reinigingsmiddel.

Onderhoudsvriendelijk

Ook onderhoudsvriendelijkheid staat hoog in het lijstje van de voordelen die Corian® te bieden heeft.

Vermits Corian® niet poreus is en kalk en andere onzuiverheden weinig vat hebben op dit materiaal, is er niet veel onderhoud nodig.

Vuil en water blijven gewoon op het oppervlak liggen, zonder dat deze diep doordringen en blijvende kringen achterlaten.

Geschikt voor iedere keukenstijl

Zoals reeds aangegeven, is Corian® beschikbaar in een grote variatie aan tinten, tonen en kleuren, en zijn de afwerkingsmogelijkheden eindeloos.

Dit maakt dat dit solid surface materiaal letterlijk alles mogelijk maakt in uw keuken op maat.

Van een donkere spoelbak uit Corian® tot een werkblad in marmertint, samen met u gaan wij voor uw droomkeuken!

Ons team van keukenbouwers staat steeds voor u klaar om uw Corian®  keuken op maat te ontwerpen. Maak een afspraak via onze website of kom meteen inspiratie opdoen in één van onze uitgebreide toonzalen in Wuustwezel, Aartselaar of Lochristi!